Arhiv objav 2016

Brunarica je končana!

V zadnjem tednu smo dokončali stopnice, danes 6.12. 2016 še stopniščno ograjo.
Dobili smo nov klubski prostor, ki je osnova za razvoj družabnega življenja in rekreacije članov.
Ob tej priliki se zahvaljujem številnim članom, ki smo bili na akcijah ob gradnji objekta. Posebna zahvala gre članom, ki so poleg dela prispevali še finančna sredstva in s tem odločilno pripomogli dokončati projekt.
Od 194 članov se je na akcije odzvalo tretjina članov, skupaj smo opravili več kot 1300 delavnih ur.
Te številke kažejo, da se zavedamo članskih dolžnosti in pripadnosti športu, klubu. S skupnimi močmi lahko dosežemo kakršen koli cilj.
Na najlepši način smo obeležili prvi del desete obletnice delovanja kluba. Ogleda brunarice zadnjo soboto se je udeležilo precej članov, ostali ste vabljeni kadar koli. Januarja bomo še pred skupščino ki bo zadnjo soboto, naredili uradno otvoritev.

Stane


Spoštovani člani,

leto gre h koncu zato vas vabim, da namenite klubu 0.5% dohodnine. Prošnja velja predvsem za nove člane. Obrazec vam lahko pošljem, če se boste odločili pomagati klubu.
Uradni podatki kluba:
KKK Bohinj, Ribčev Laz 87, 4265 Bohinjsko Jezero
DŠ: 20081090
TR: SI56 0433 1000 2933 589 – Nova KBM


Gradnja gre počasi h koncu. Še nekaj delavnih akcij in bo… Konec tedna bo slabo vreme, vabim vas, da nam pridete pomagati. Zgoraj bomo dokončali oblaganje sten, spodaj pa počistili in položili pod – v nedeljo… pečar bo končal z delom v soboto.
Naslednji teden bomo priklopili elektriko in namontirali el radiatorje, katere nam je podarilo podjetje OMEGA AIR.


Konec januarja bo volilna skupščina kluba.

Prosim vse člane, da se aktivno vključite, da skupaj poiščemo novo vodstvo kluba, ki bo nadaljevalo z uspešnim delom…

Po statutu moramo 3 mesece pred skupščino razpisati volitve v vse klubske organe.
Prosim razmislite o predlogih, poiščite kandidate in se pogovorite z njimi.

Sestava organov kluba do skupščine, ki bo januarja ali februarja 2017 (izvoljeni smo bili na skupščini januarja 2015):

 • Predsednik: Stane Klemenc
 • Podpredsednik: Polde Šmit
 • Gospodar: Niko Kordež
 • Blagajnik: Iztok Ajdič
 • člani: Sandi Komar, Boštjan Repinc, Tadeja Matuc, Franci Mustar, Nevenka Leskovšek
 • Računovodkinja: Tanja Zalokar
 • Nadzorni odbor: Tomo Smukavec – predsednik, člana: Jože Odar, Jože Markelj
 • Urejanje internetne strani: Miha Kalita
 • Kontaktiranje in skrb za občinske razpise za financiranje športnih društev: Klara Medved
 • Marketing, sponzorji, donatorji: Polde Šmit, Mitja Bajrič
 • Trenerska ekipa: Miha Kordež, Tomo Smukavec, Stane Klemenc, Darko Logar, Nevenka Leskovšek

Med Novoletnimi prazniki nam bo občina dala možnost, da prevzamemo gostinske storitve. Rabimo cca 30 prostovoljcev za delo do jutra…
Kdo bi pomagal? Odgovorite v enem tednu, da bomo vedeli, če lahko izpeljemo ta zahteven projekt…
Lp, Stane


24. in 25. septemba smo se udeležili mednarodne tekme v Rapperswilu na Zürich-škem jezeru v Švici.

Tekmovali smo v U12 in U14 kategorijah, proge pa so bile dolge 500 in 200 metrov.
Največ kolajn so pobrale mlajše deklice.
Tjaša je bila napremagljiva na obeh razdaljah.
Sara se ji je pridružila na tretji stopnički na 500m. Na 200m se je v finalu prevrnila in bila na koncu 9.
Eva je v enojcu na obeh razdaljah za nekaj sekund zgrešila finale, obakrat 11. čas. V dvojcu sta odlično veslali s Saro na 200m, kjer sta zmagali. Na 500m sta bili na tretji stopnički.
Med starejšimi je odlično veslala Manca. Do kolajn so zmanjkale stotinke. 4. mesto na 200m in 5. mesto na 500m. Zato pa sta s Tjašo dobili dve srebrni v dvojcu.
Jaka in Andraž sta se v K1 na 500m prebila v polfinale. Izmed 40 tekmovalcev dosegla čase okrog polovice. Slabše je bilo na 200m kjer Andraž ni prišel skozi kvalifikacije, Jaka je imel težave na startu in ni končal tekme. V K2 sta na 500m prišla do polfinala in bila 12. na 200m ni šlo zkozi kvalifikacije.
Katja je veslala med mladinkami. V sicer šibki konkurenci je dosegla 6. in 7. mesto.
Med starejšimi sta se nam pridružila še 2 člana KK SE – Alen Mugerli in Neja Vodopivec. Neja je bila obakrat druga, tretja pa v mladinski kategoriji, Alen pa drugi na 500m in tretji na 200m.
Z rezultati deklet smo zelo zadovoljni, toliko manj pri dečkih. Tekma je bila zelo dobro organizirana. Deležni smo bili veliko švicarskega razkožja in gostoljubja. Sodniki precej bolj človeško rešujejo zaplete, kot na domačih tekmah. Edini minus na tekmovanju so bili najstniki nemškega kluba, ki so oba dni v sosednjih šotorih “proslavljali” pozno v noč.
Otroke smo v Švici spremljali Stane, Nevenka, Lucija in Andraž.

Andraž


10. mednarodni kajakaški maraton – 4. september 2016

Z današnjo tekmo smo začeli praznovati, oziroma delovati v desetem letu. V teh letih smo iz nič naredili soliden klub, vzgojili smo že vrsto odličnih tekmovalcev v mladinskih kategorijah, imamo trdno trenersko ekipo ter zadostno število kajakov. V jubilejnem letu bomo dogradili dolgo načrtovano in težko pričakovano
klubsko brunarico. Vse našteto naj bi zagotavljalo razvoj kluba tudi v naslednjem obdobju. Seveda nas tudi vnaprej čaka veliko zahtevnih nalog.

Da smo prišli do potrebnega znanja se zahvaljujemo Kajakaški zvezi Slovenije, Tini Ivetac iz kluba Žusterna, ki je pri nas vodila prvi začetniški tečaj, za njo so nam pomagali različni trenerji iz KKK Ljubljana. Za temi nas je učil osnov zavesljaja Dejan Testen iz SE, zadnja leta največ sodelujemo z njegovim klubskim kolegom Jernejem Župančičem. Največji korak smo naredili v letih, ko je krmilo MV kajakaštva prevzel Ingolf Beutel. Seveda smo se v teh letih udeležili vseh izobraževanj, ki jih je organizirala KZS s številnimi strokovnjaki in izkušenimi tekmovalci. Izpite za učitelje in sodnike je naredilo okoli 25 naših članov. Pet nas ima mednarodno sodniško maraton licenco. V prvem letu so nam s podarjenimi kajaki pomagali klubi Žusterna, Adria in Ljubljana.

V tem obdobju smo organizirali že več kot 30 MV tekmovanj. Višek vsega je bilo Evropsko prvenstvo v maratonu lansko leto, ki je Bohinj trdno postavilo na zemljevid kajakaških – veslaških destinacij.
Na naših začetniških tečajih smo naučili veslati že več kot 350 oseb različnih starosti iz vseh koncev Slovenije. Trenutno šteje klub 190 članov.
V teh letih smo veliko naredili pri izpolnitvi osnovnih pogojev za treninge najboljših tujih in naših reprezentanc. Bohinj je idealna destinacija za treninge najboljših športnikov v številnih disciplinah v vseh letnih obdobjih.

Na koncu se za podporo zahvaljujemo Občini Bohinj, ki nas je v odločilnem začetnem obdobju dobro podpirala. Danes si je del tekme ogledal župan Franc Kramar, ki pa se zaradi drugih obveznosti ni udeležil podelitve priznanj tekmovalcem.

Vabljeni k ogledu fotografij ter rezultatov tekme v maratonu in DP ki velja za izbirno tekmo udeležbe na SP. Današnjo tekmo sta podprla Žito Gorenjka in Foto Metod Bobnar iz Kranja.

Po maratonu smo prvič priredili rekreativni Festival veslanja, katerega se je udeležilo okoli 60 različnih plovil – posvečen je bil 80 letnici prve tekme za DP na bohinjskem jezeru. Upam, da bo postal samostojna, izvensezonska, vsakoletna prireditev in, da bodo bohinjski turistični delavci spoznali možnosti, ki jih nudi ta prireditev, ter jo bodo uvrstili v svoj program.

LP Stane


4. tekma SLO pokala – Most na Soči

V ponedeljek 15.8. smo tekmovali na 4. tekmi Slo. pokala na Mostu na Soči. Tekmovali smo v kronometru, kjer tekmovalci štartajo posamično.
Za večino otrok je bila to nova izkušnja. Proga je bila dolga 1800 metrov, postavljena s kar nekaj zavoji okrog boj in obale. Pomembno je bilo pravilno razporediti moči. Večina otrok je bila zelo zadovoljnih, dobili smo nekaj kolajn.
Pri mljaših deklicah smo bili najboljši, Tjaša 1., Sara 2., Eva 5.
Tilen je na svoji drugi tekmi že blizu polovice med uvrščenimi, 15.
Starejša deklica Manca je bila 3. pri dečkih Anže 7. Jaka 8. in Andraž 12.
Tekmovali so še mladinci. Mičo 6, Matic 8. Matic je nato nastopil še na SUP tekmi. Taja med mladinkami na 2. mestu, Katja je bila 9.
Tekma je bila lepa in dobro organizirana, dopoldne so otroci tekmovali že v slalomu, za nami pa je bila še tekma s supi. Skupaj je nastopalo 250 tekmovalcev.

Andraž


Mednarodna tekma Auronzo 1.- 3. 7.2016

Pretekli vikend smo tekmovali na močni mednarodni tekmi v Auronzu. Nastopalo je več kot 600 tekmovalcev iz devetih držav in 67 klubov.
Zasedba iz KKK Bohinj je bila zaradi šolskih obveznosti bolj skromna. Mlajša članica Ines in mlajša mladinca Mičo in Taja. V Auronzu so se nam pridružili tudi člani Kajak Kanu kluba Žusterna in Mosta na Soči.
Ines je veslala v K1 na vseh treh razdaljah. Zelo dobra je bila na 1000 metrov in zasedla 9. mesto, še bolje ji je šlo na 500, kjer je bila 7. Tudi na 200 metrov je pokazala, da je lahko hitra, a ji je napaka na štartu preprečila napredovanje in je obstala v kvalifikacijah.
Mičo je prvi dan odveslal kar sedem štartov, saj je nastopal v enojcu K1, v dvojcu K2 s Titom iz Mosta na Soči, prvič pa smo sestavili tudi četverca K4. Pridružili so se Luka in Tit in Mosta ter Filip iz Žusterne.
V K1 je Mičo v kvalifikacijah pometal z, do tri leta starejšimi tekmeci. Na 200 metrov je za las nato obstal v polfinalu, Na 500 metrov pa priveslal do 6. mesta v B finalu.
V K2 1000metrov sta se s Titom uvrstila v polfinale in tam zaključila kot 7.
Četverec K4 je bil odličen na 500, prišli so do finala, na 200 metrov pa do polfinala.
Tudi Taja je veslal v enoju K1 in dvojcu K2 z Mijo Medved. V dvojcu sta delovali odlično in v vseh treh razdaljah prišli v finale. Na 1000 metrov sta dobili zlato medaljo, na najkraši razdalji pa bili odlični tretji.
Taja je bila hitra tudi v K1. Na 200 in 500 metrov je veslala v B finalu, s prvim in tretjim mestom je dokazala, da je zelo blizu najboljšim.
Še enkrat je treba omeniti da sta Taja in Mičo veslal v mladinski kategoriji, z dva oziroma tri leta strejšimi tekmovalci, zato so uvrstitve zares lepe.
Čestitke vsem,
Andraž


Počitniške dejavnosti za najmlajše

Kajak kanu klub Bohinj organizira v okviru počitniških dejavnosti športno vzgojo za najmlajše. V skupini najmlajših od 3 do 6 let je 10 otrok, v skupinah od 6 do 12 let je čez 30 otrok. Imamo se fajn …

Začetniški tečaj kajaka bo 21.julija.

KKK Bohinj


2 tekma za SLO pokal je bila v Ankaranu

Ne prevroč dan, skoraj neurje, veliko kolajn in borbenosti ter diskvalifikacija, so zaznamovali lep nedeljski dan.
Najprej so veslale ml. deklice Tjaša 1. Sara 2. Urška 4. Eva 8. Vse v prvi polovici udeleženk.

Andraž in Anže sta bila takoj za prvo polovico pri dečkih na 9. in 10. mestu. V dvojcu pa sta to pot z malo več sreče kot na prvi tekmi, priveslala do prve kolajne letos, bronaste.

Dvojec Sara in Urška tudi tokrat na 1. mestu.
To je uspelo tudi Tjaši in Manci, ki sta bili najboljši med starejšimi deklicami, čeprav je Tjaša še mlajša deklica. To je zmotilo sodnike in so ju diskvalificirali, sklicujoč se na pravilnik. O tem se bomo trenerji klubov še pogovarjali saj nas je kar nekaj, ki se s tem pravilom ne strinjamo.

Čestiteke vsem za pogumno veslanje, sploh tekme po premoru zaradi vetra, so bile zelo zahtevne in naporne.

Pohvale tudi Tilnu, ki je bil glavni asistent trenerju.

Andraž


Vabilo članom in tekmovalcem

Vabim vas, da se v soboto 18. 6. udeležite delovne akcije urejanja terena in popravila sprehajalne poti.
S seboj prinesite železne grablje, kdor ima možnost še samokolnico in lopato. Začeli bomo ob 9. uri.
Ker je turistična sezona že v teku, je takojšnja ureditev nujna. Če nas bo veliko, bomo hitreje naredili …
Po končani akciji (če boste zgodnji tudi pred) gremo veslati.

Že vnaprej hvala za udeležbo in lep pozdrav,
Stane


Tekme mlajših kategorij – SLO pokal v Brestanici

Prva tekma Slovenskega pokala v Brestanici je potrdila dobro spomladansko delo otrok.
Pobrali smo 6 kolajn.
Dvojec Ajdič – Fartek je bil najboljši med mladinci, Mustar Urška in Sara Šeničnjak pa najboljši med mlajšimi deklicami. Med starejšimi deklicami sta Manca in Tjaša Mikelj v dvojcu priveslali do drugega mesta.
Tudi v enojcih smo dobili zlato kolajno in sicer Tjaša Mikelj med mlajšimi deklicami, družbo na odru ji je na tretjem mestu delala Urška Mustar. Le nekaj sekund za njima je na 5. mesto priveslala Sara Šeničnjak, dobro pa je veslala tudi Eva Arh na 9. mestu.
Med starejšimi deklicami je bila Manca Mikelj druga. Fantje so v enojcih zasedli mesta 7. Jaka, 8. Anže in 9. Andraž. Dvojec Kordež – Pikon pa je z malo smole namesto na tretjem mestu, končal v vodi.

Andraž


Klubski prostori

Spoštovani člani,

Končno smo dobili gradbeno dovoljenje za gradnjo klubske brunarice. Stroški za načrte, pogodbe, notarje in komunalni prispevek (občina nam ni odobrila prošnje za oprostitev plačila) znašajo okoli 6000 €. To vsoto nujno potrebujemo za stroške gradnje, zato vas prosim za pomoč.

Kdor ima možnost najti donatorja, naj mi sporoči, da mu pošljem klubsko prošnjo.

Nadaljnje aktivnosti:

 • planiranje terena,
 • zakoličba objekta,
 • betonska plošča in priključki,
 • skelet, streha in dokončanje zunanje podobe objekta.

Lep pozdrav,
Stane


Brandenburg, 20.-22. maj

Včeraj zvečer smo se vrnili z mednarodne tekme v Brandenburgu. Naš klub je zastopalo sedem kajakašev, prav vsi pa se lahko pohvalijo z dobrimi uvrstitvami. Rok Šmit je priveslal bronasto medaljo v enojcu na 200 metrov, prav tako tretja sta bila tudi z bratom Janom v dvojcu na 200 metrov. Jan Markelj je v finalu na 200 metrov zasedel šesto mesto, šesti je bil tudi na 5000 metrski preizkušnji. V dvojcu je tekmoval z Luko Drolom, dosegla sta šesto mesto na 1000 metrov in četrto mesto na 200 metrov. Ines Matuc je najboljšo uvrstitev dosegla na 500 metrov, kjer je zasedla peto mesto. Taja Smukavec je v dvojcu nastopala z Mio Medved, na 500 metrov sta priveslali do bronaste medalje, na 200 metrov pa sta bili četrti. Zelo dobro sta v dvojcu veslala tudi Miha Fartek in Matic Ajdič, ki sta priveslala do sedmega mesta na 200 metrov in osmega mesta na 1000 metrov. Naslednji vikend s Tajo Smukavec in Janom Markljem potujemo na Slovaško v Pieštany, kjer bosta še z ostalimi slovenskimi mladinci poizkušala potrditi norme za nastop na evropskem prvenstvu mladincev in mlajših članov. Držite pesti tudi prihodnji vikend!

Miha Kordež


Memorial Matija Ljubeka – Zagreb 21. maj 2016

Manca in Tjaša Mikelj sta na močni mednarodni tekmi v Zagrebu, kot najmlajši v kategoriji osvojili bronasto medaljo v K2 1000m. Tudi v K1 1000m sta bili obe v finalu, 5. in 7. mesto. Tjaša celo z mini kajakom.
Fantje so obstali v kvalifikacijah (Jaka Kordež, Andraž Korošec, Anže Pikon) – tekma jim je bila predvsem nabiranje izkušenj, med izkušenejšimi in starejšimi vrstniki.
Tekmovalce smo spremljali Nevenka, Andraž in Stane. Ker so bili naši starejši tekmovalci s klubskim kombijem v Nemčiji, nam je OŠ Bohinj posodila šolski kombi, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.


Protestno veslanje proti odloku o plovbnem režimu

V nedeljo 22. 5. je bilo na Jezeru protestno veslanje Slovenskih kajakašev. Zaradi solidarnosti, pripadnosti športu in podpori razvoja turizma jih podpiramo in smo sodelovali. Statut kluba nas zavezuje, da razvijamo rekreativni in tekmovalni šport, ter sodelujemo z ostalimi sorodnimi klubi in turističnimi ustanovami v občini.

Naša stališča so:

 • Plačuje naj samo tisti, ki bo koristil občinsko turistično infrastrukturo. Zaenkrat so narejeni samo privezi za velike čolne, katere bomo najemniki seveda plačali.
 • Vstopno izstopnega mesta še ni ( razen našega pontona, za katerega pa ne bomo plačevali).
 • Rekreativci v glavnem ne rabijo vstopnega prostora, zakaj naj bi plačevali? Voda je javno dobro!
 • Želimo pošteno, enakopravno obravnavo vseh bohinjskih klubov – Kajak kanu klub Bohinj naj bi edini plačeval teren za svoje treninge in rekreacijo.

Deset let se učitelji, trenerji trudimo z vzgojo bohinjske mladine, zdaj naj bi za svoje delo z mladino še plačevali. Otroci, člani kluba do 18 leta so oproščeni plačevanja. Starejši tekmovalci, ki že deveto leto svoje življenje podrejajo športu, se odrekajo brezskrbnega mladostniškega uživanja in trdo trenirajo vsak dan, ter s svojimi uspehi nosijo ime Bohinja po svetu naj bi plačevali vodo – javno dobro … Večino dela v klubu smo do sedaj opravljali brezplačno.

Prosim vse, da svoja vprašanja okoli odloka naslavljate na občino Bohinj in Turizem Bohinj, ne na Kajak klub Bohinj. Jaz vam bom pojasnila o izvajanju lahko napisal šele po sestanku z njimi, na katerega še čakam.

Lep pozdrav,
Stane


Bled, 30. 4.-1. 5. 2016 – Državno prvenstvo za člane in izbirna tekma

V soboto in včeraj je na Bledu potekalo državno prvenstvo v kajak sprintu za člane in mlajše člane. Tekme državnega prvenstva so hkrati štele tudi kot izbirne tekme za sestavo reprezentanc. V soboto so moški veslali na 1000 m, ženske pa na 500 m. V finale moške tekme sta se uvrstila mladinca Jan Markelj in Miha Fartek. Jan je bil dvakrat šesti, Miha pa enkrat sedmi in enkrat osmi. Pri ženskah je Ines Matuc zasedla tretje mesto, Taja Smukavec pa je bila šesta. V nedeljo so bile na sporedu tekme moških na 500 in 200 metrov ter tekme žensk na 200 in 1000 metrov. V finalu moških na 200 in 500 metrov smo imeli tri predstavnike, Rok Šmit je osvojil srebrno kolajno na 200 in bronasto kolajno na 500 metrov, Jan Šmit je bil na 200 metrov peti, na 500 metrov pa osmi. V finalu obeh disciplin je nastopil tudi mladinec Jan Markelj, ki je na 500 metrov osvojil šesto, na 200 metrov pa sedmo mesto. Pri ženskah je Ines Matuc osvojila srebrno kolajno na 1000 metrov, mladinka Taja Smukavec pa je bila na 1000 metrov četrta in na 200 metrov peta. V ožji izbor za sestavo reprezentanc so se iz našega kluba uvrstili Rok Šmit, Jan Markelj in Taja Smukavec. Rok Šmit si je priboril nastop na 500 metrov evropskega prvenstva mlajših članov, mladinca Jan in Taja pa se bosta za nastope na evropskem prvenstvu borila na mednarodni tekmi na Slovaškem, ki bo potekala konec tega meseca. S svojimi nastopi na tekmah sta lahko zadovoljna tudi Miha Fartek in Matic Ajdič, ki je sicer nista uvrstila v ožji izbor za mladinsko reprezentanco, vendar bosta imela v tej kategoriji v naslednjih letih za to še kar nekaj priložnosti. Med člani je naš klub zastopal tudi Miha Repinc, ki sicer po dvoletni pavzi ni dosegel vrhunskih rezultatov, je pa užival v boju z mlajšimi tekmovalci.

Miha Kordež


Čištilna akcija in začetek projekta veslanja po balkanskih rekah

Spoštovani člani,
vabimo vas na občinsko čistilno akcijo.

Dobimo se ob 8.30 v parku pod Skalco. Pomagali bomo očistiti parkovne površine. Predvsem bomo grabili listje, zato prinesite s seboj grablje. Klubski prostor smo že očistili, okolico bomo v soboto.
Ob 11. uri se bodo naši mladi tekmovalci udeležili začetne prireditve projekta Balkan River Tours, promocijskega veslanja po bohinjskem Jezeru in Savi Bohinjki.
Starejši tekmovalci in reprezentantej imajo trening v Mostu na Soči.
Če nam v soboto ne bo uspelo očistiti vsega, bomo skupaj z gostiščem Pod Skalco organizirali klubsko akcijo v naslednjem tednu.


Pac sport, kot soorganizator nam je poslal spodnje obvestilo – je malo skrajšano.

Kot ste morda seznanjeni, se precej odmeven Balkan Rivers Tour prične prav na Bohinjskem jezeru – dne 16.aprila 2016 ob 10:00 najprej s tiskovno konferenco v Hostlu pod Voglom in nato ob 11:00 s pričetkom izleta s čolni – najprej po Bohinjskem jezeru, nato pa po reki navzdol do Bohinjske Bele.

Če kdo od članov želi veslati z nami bo dobrodošel.


Mednarodna tekma v Mantovi

Pretekli vikend smo se z našimi mladinci udeležili močne mednarodne tekme v Mantovi. Letos je na tekmi nastopilo kar 1330 tekmovalcev iz devetih držav. Naši tekmovalci so nastopili v kategoriji mladincev do 18 let. Jan Markelj, Matic Ajdič in Miha Fartek so nastopili na 1000 in 200 metrov. Kljub dobrim vožnjam v kvalifikacijah to ni bilo dovolj za napredovanje v finala po sistemu najboljših časov. Taja Smukavec je nastopila na 500 in 200 metrov in se na obeh razdaljah prebila do polfinala. Taja in Jan sta nastopila še v dvojcu in sicer Jan Markelj z Luko Drolom, na razdaljah 1000 in 200 metrov sta veslala v polfinalu, na 1000 metrov je za finale zmanjkalo nekaj sreče. Taja je nastopila v dvojcu z Mio Medved na 500 metrov, uspelo se jima je prebiti v finale, kjer sta zasedli odlično peto mesto. Tekma je bila za nas dobra mednarodna izkušnja in verjamemo, da bodo v naslednjih letih tudi fantje nastopili v kakšnem finalu.

Miha Kordež


Zaposlitev trenerja

Po treh letih vztrajanja nam je uspelo, da smo preko panožne zveze in ministrstva za šport zaposlili trenerja za naslednje štiri letno olimpijsko obdobje. To je velika pridobitev in garancija za nadaljnje delovanje kluba na visokem nivoju. Kot trener bo s 1. 4. začel delati Andraž Nahtigal, prof. športne vzgoje. Že v preteklih letih je sodeloval pri vzgoji mladih in tudi končal tečaj za učitelja kajaka 1. stopnje. Dolgoletno delo z mladino je do sedaj temeljilo na delu upokojencev, kar dolgoročno ne bi bilo vzdržno …


Zimski pokal

Včeraj 12. 3. smo bili na zadnji tekmi zimskega pokala za mlajše kategorije v Solkanu.
V lepem vremenu se je zbralo okoli 140 tekmovalcev, ki so se pomerili v 6 kategorijah.
Udeležilo se jo je 5 naših. Pri deklicah je tokrat od naših, tekmovala samo Sara Šeničnjak in zasedla odlično 3. mesto. Pri dečkih je bil najboljši naš Anže Pikon na 5. mestu. Tekmovali so še Jaka Kordež, Andraž Korošec in Tilen Varl. Jaka in Tilen sta obstala v kvalifikacijah, Andraž je v finalu zasedel 15. mesto.
V skupnem seštevku zimskega pokala je Tjaša Mikelj osvojila prvo mesto, čeprav na tej zadnji tekmi ni tekmovala. Manca Mikelj je skupno osvojila 3. mesto, če bi se udeležila te tekme bi obdržala drugo mesto katerega si je zagotovila na prejšnjih treh tekmah.
Deklice so bile v zimskem pokalu uspešnejše od dečkov. Pri dečkih je najvišje uvrščen Anže Pikon, uraden seznam uvrstitev bo objavljen naslednji teden.


Plovbni režim na Bohinjskem jezeru in Savi Bohinjki

Sprejet je bil nov odlok o plovbnem režimu na Jezeru. V poglavju, ki ureja delovanje na Jezeru sta bistveni razliki samo v členih, ki sta dovoljevala progo za treninge in večjo moč električnih motorjev. Vsebina ostalih členov se bistveno ne razlikuje od odloka sprejetega leta 2013.

S končnim rezultatom smo lahko zadovoljni, ker so bili predlogi (opozicije v občinskem svetu) še veliko slabši za razvoj turistične ponudbe veslaških in kajakaških priprav (grozili so s prepovedjo proge za treninge v juliju in avgustu). Sprejeti odlok dopušča tekmovalno dejavnost, oziroma jo na pismeno prošnjo lahko odobri skrbnik Jezera.

Člen, ki ureja plačevanje veslanja, je bil že v starem odloku, a se ni izvajal. Kako, kdaj in na kakšen način bodo to izvajali letos, še ni jasno …


Vabilo

Klapa Galešnik, Hvar

Pridružite se nam na Dalmatinskem večeru in z nami uživajte v ritmih dobre glasbe.
Nastopili bodo tudi mladi bohinjski glasbeniki.

Cena vstopnice je 12 €.
Vstopnice so na voljo v:
– Turistično društvo Bohinj, Ribčev Laz;
– LD Turizem, Bohinjska Bistrica;
– 1. uro pred dogodkom v kulturnem domu.

Denar, zbran s prodajo vstopnic, bo namenjen za nakup kajakaške opreme.
Vljudno vabljeni.


10. let Kajak kanu kluba Bohinj

Bohinj ima izredne naravne pogoje za razvoj vodnih športov in tovrstne turistične ponudbe. Zato mi je bilo nerazumljivo, da nimamo kluba, ki bi mladini nudil možnosti ukvarjanja s športi na vodi.

Klub smo ustanovili na mojo pobudo športno ozaveščeni sosedje Dušan Blažin, Rok Jensterle, Janez Malej, Maruša Malej, Nevenka Leskovšek, Andrej Podlipnik in Stane Klemenc v Ribčevem Lazu 6. oktobra 2006.

S tekmovalno dejavnostjo smo začeli v sezoni 2007, kar pa brez znanja in izkušenj ni bilo enostavno. Prvo leto smo imeli okoli 60 članov, od teh 11 otrok. Število članov se v zadnjih letih giblje od 150 do 200, tekmovalcev pa od 20. do 25. Za izpeljavo prvih začetniških tečajev nam je pomagala KZS. Prve kajake potrebne popravil sedežev ali krmil smo dobili od KKK Žusterna, Adria in Ljubljana. Izvedli smo 1. bohinjski kajakaški maraton. V naslednjih letih smo povečevali število kajakov do današnjih 60. S podporo župana smo postavili stojala za čolne in jih ogradili, ta improvizirana čolnarna nam v sezoni služi še danes, žal je že premajhna in nepokrita.

Veliko smo vlagali v izobraževanje naših članov. Tečaje za učitelje DV je naredilo 6. članov, žal nihče več ni aktiven v klubu. Za MV nas je v vseh letih 14. naredilo tečaje za učitelje I. in II. stopnje. Štirje pa smo delali tečaj III. stopnje, trije smo sedaj v zaključni fazi pridobivanja diplome, Darko Logar jo je že uspešno končal. Od vseh izobraženih učiteljev nas je aktivnih še 5.. Dva sva že upokojenca in počasi zmanjšujeva svojo aktivnost.

V nekaj letih smo s pomočjo izobraževalnih tečajev KZS in podpore trenerjev iz klubov SE in reprezentance napredovali in začeli dosegati odlične rezultate na domačih tekmovanjih. Parkrat smo bili najboljši klub v SLO pokalu, dobili smo že celo vrsto naslovov državnih prvakov, lansko leto smo dobili največje število naslovov v državi, to je 22.

Temu primerno smo s 5. člani zastopani v mladinski in U23 reprezentanci. Zadnji dve leti smo tudi na priznanih tekmah v tujini prejeli 10. medalj v ženski in moški konkurenci mladinske kategorije. Dva naša tekmovalca sta že drugič nastopila na mladinskem SP in lani osvojila 6. in 9. mesto. Na EP imata 7. in 8. mesto.

Vsako leto organiziramo nekaj tekem na Bohinjskem Jezeru. Tradicionalni Bohinjski mednarodni maraton, ki velja za DP, tekme Slo pokala in rekreacijske. Organizacijski višek je bilo lansko EP v kajak maratonu, ki je bil vzorno izpeljan. To je bila prva tekma takega nivoja na mirni vodi v Sloveniji.

Za treninge smo v zadnjih letih, sami in s pomočjo KZS ter blejskega veslaškega kluba, ustvarili dobre pogoje na vodi (ponton, proga, katamaran). Nakupili smo vse potrebno za treninge v fitnesu in telovadnici, primerne prostore najemamo v okolici.
Letos bomo po večletnih prizadevanjih lahko zgradili klubsko brunarico v neposredni bližini Jezera. Dosedaj so se tekmovalci preoblačili in v vseh vremenskih pogojih utrjevali pod bukvijo ob naši čolnarni.

Druga razveseljiva novica je realna možnost zaposlitve trenerja, kar bo rešitev in garancija za nadaljevanje in izboljšanje uspešnega dela v prvem destletju obstoja kluba. Dolgoročno nadaljevanje aktivnosti v tako širokem obsegu, samo s prostovoljci ni več izvedljivo. Veliko breme pri razvoju predstavlja vsako leto zahtevnejša birokracija in stalni napori za veljavnost že dogovorjenih pogojev. Tu mislim predvsem na predlog novega odloka o plovbnem režimu. Čas bo pokazal resnost besed odločujočih občinskih organov o podpori klubom za zdrav razvoj bohinjske mladine.

Stane Klemenc
Kajak kanu klub Bohinj


Poročilo s skupščine KKKB

Spoštovani člani,

skupščina KKKB na začetku jubilejnega 10. leta delovanja je končana.
Vabljeni k ogledu zapisnika skupščine in poročila o delu v letu 2015.

Članarine tudi v tem letu ostajajo enake.
Vsem, ki nam zaupate in nas s plačilom članarine podpirate se zahvaljujem v imenu klubske mladine in predsedstva.
Klubski rekreativni kajaki vam bodo na voljo tudi letos.

Lep športni pozdrav,

Stane Klemenc
KKK Bohinj


Vabilo na letno skupščino

Spoštovani člani,

vabim vas na 10. redno, letno skupščino Kajak kanu kluba Bohinj.

Skupščina bo v soboto, 30. 1. 2016, ob 18:30 v Gasilskem domu na Kamnjah.

Dnevni red (osnutek):
– poročilo predsednika, gospodarja, računovodsko poročilo, mnenje nadzornega odbora;
– razprava na poročila;
– plan dela za leto 2016;
– gradnja brunarice;
-zaposlitev trenerja
– pogovor o novem plovbnem režimu – pomembno za vse člane;
– ustanovitev gradbenega odbora;
– aktivnosti ob 10. obletnici;
– razno.

Po končanem uradnem delu, se bomo družili ob dobrem prigrizku, ki ga bodo pripravile mame naših tekmovalcev.

Vabljeni!

Stane Klemenc, predsednik