Arhiv objav 2014

Zaključek leta 2014

Leto 2014 smo zaključili z delovno akcijo na novoletni prireditvi v Danici 27. decembra. Finančni uspeh prireditve, katero smo organizirali trije klubi skupaj, je bil katastrofalen. Očitno ne izbrani datum ne ansambel nista privabila obiskovalcev.

Tekmovalno smo leto zaključili uspešno, več o uspehih in rezultatih je v spodnjih poročilih.

Uspešno smo preživeli generalko za EP v maratonu 2015 – Tekmo za svetovni pokal.

Štirje naši tekmovalci bodo v reprezentanci za leto 2015. Ines Matuc maraton, Špela Bajrič, Rok Šmit, Jan Šmit sprint.


Ljubljanski kajakaški maraton 18. 10. 2014

Matic Ajdič in Jan Markelj sta osvojila prvi dve mesti v kat. st. dečkov. Jan se je ljub prevrnitvi uvrstil na drugo mesto. Manca Mikelj, Tjaša Mikelj in Tamara so bile v kat. s starejšimi zelo dobre. Mladinci in U23 so odpeljali celo tekmo, a rezultati niso zadoščali za medalje..
Jaz sem se pa prvih pet min samo tresel. Štart in več kot pol kroga je bilo zelo divje. Preveč čolnov je bilo v koritu Ljubljanice. Poglejte rezultate.

To je bila zadnja letošnja tekma. Zdaj se začenja osnovno pripravljalno obdobje na novo sezono. V počitnicah naslednji teden gre 6. tekmovalcev v Most na Soči.

V petek pa imamo testiranje na vodi in v fitnesu.


Državnio prvenstvo v kajak maratonu – Bohinj 2014

Bohinj je že osmič gostil mednarodno tekmo v kajak maratonu, ki je štela za Državno prvenstvo
in Pokal Bohinja ob Festivalu pohodništva.

Naš klub so zastopali: Špela Bajrič, ki je postala nova državna prvakinja v maratonu v mladinski kategoriji, Lenart Ribnikar je pri mladincih zasedel 3.mesto, Matija Odar je bil pri članih 5.

Za trening je nastopal še Rok Šmit in osvojil 4. mesto pri mladincih.

Tekmovalne proge so bile dolge od 19,5 km do 27,5 km.

Tako so naši tekmovalci dodali nekaj odličnih rezultatov k naslovom državnih prvakov v sprintu, ki so jih osvojili prejšnji teden na Bledu.

Absolutni zmagovalec je ponovno postal reprezentant Jošt Zakrajšek, KKK Tacen.

Vabljeni k ogledu rezultatov.


Državno prvenstvo v kajak sprintu

V soboto in nedeljo smo imeli na Bledu DP. Prvenstva se je udeležilo 12 klubov. Tekmovali so v vseh kategorijah razen cicibanov.
Bohinjskih tekmovalcev je bilo 15, tekmovali so v 6. starostnih kategorijah v disciplinah K1 in K2, na 200, 500 in 1000m.

Naši so osvojili 14 naslovov državnih prvakov, 10 drugih mest in 5 tretjih mest. Skupno smo dobili 29 medalj, kar je bilo lepo presenečenje (Žusterna je osvojila 27 medalj, Soške elektrarne 26 medalj. Naš klub deluje s 4x manjšim proračunom, brez klubskih prostorov in brez zaposlenih trenerjev).

Državni prvaki so:
Špela Bajrič je prvakinja v K1 na 1000 in 500m in v K2 s Tajo Smukavec na 1000, 500 in 200m.
Taja Smukavec je prvakinja v K1 in K2 na vseh treh razdaljah, K2 skupaj s Špelo.
Rok Šmit je državni prvak v K1 na 1000, 500m in 200m.
Jan Markelj na 500 in 200m K1.
Manca in Tjaša Mikelj sta državni prvakinji v K2 500m.

Medalje so osvojili še: Jan Šmit, Lenart Ribnikar, Matic Ajdič in Miha Fartek.
Matija Odar je bil trikrat na 4. mestu. Urška Mustar je kot cicibanka tekmovala med mlajšimi deklicami in osvojila 4.mesto na 500m.

Vabljeni k ogledu rezultatov in fotografij.

Po tem državnem prvenstvu nas za zaključek izredno uspešne, dolge in naporne sezone čaka
še DP v maratonu, ki bo v nedeljo pri nas.


Zmajčkov pokal 14.9. 2014

Včeraj je bila na Ljubljanici tradicionalna tekma Zmajčkov pokal. ki spada med tekme na divji vodi. Namenjena je mlajšim kategorijam. Mirno vodaši pa na tej tekmi nabiramo izkušnje in vozimo med količki.

Udeležili smo se je z 10.tekmovalci. Cicibani: Tjaša Mikelj, Urška Mustar, Eva Arh, Sara Šeničnjak, Beni Komar. Ml. deklice: Manca Mikelj. Ml. dečki:Jaka Kordež. St. deklice, dečki: Taja Smukavec, Jan Markelj, Matic Ajdič, Miha Fartek. Na koncu so bili podeljeni pokali za skupen SLO pokal na mirnih in divjih vodah.

Urška MUstar in Miha Fartek sta osvojila pokala za tretja mesta, Taja Smukavec pa za prvo mesto.


Tekme Olimpijskih upov – 12.- 14. 9. 2014

Dva A finala, tretji je ušel za 2 stotinki.

Pretekli vikend smo se udeležili tekme olimpijskih upov na Slovaškem. Gre za tekmo z zelo ostro konkurenco, kar priča podatek, da je nastopilo 549 tekmovalcev iz 28 držav. Od naših tekmovalcev so v Pieštany potovali Rok Šmit, Jan Šmit in Špela Bajrič. Tekmovalce sta spremljala Nevenka Leskovšek in Miha Kordež. V petek sta na 1000 metrski razdalji tekmovala Jan v enojcu in Špela v dvojcu z Mio Medved. Tekme je spremljalo obilno deževje in sunki vetra. Jan je nastopal dobro in za slabi dve sekundi zgrešil finale, Špela in Mia sta prav tako obstali na nesrečnem četrtem mestu v polfinalu, ki ni prineslo finala. V soboto so na 500 metrski razdalji nastopali vsi naši tekmovalci, Jan in Rok pa sta veslala tudi v dvojcu. Tokrat smo se veselili dveh uvrstitev v finale. Peto mesto sta zasedla Rok in Jan v dvojcu in Rok v enojcu. Špela in Jan sta v enojcu obstala v polfinalu. V nedeljo se je vreme izboljšalo, na vrsti pa je bila še najkrajša tekmovalna razdalja. Tudi tokrat so nastopili vsi trije naši. Potihem smo upali tudi na finale, vendar je Roku igra tisočink preprečila boj za odličja. Tudi Jan in Špela sta dokazala, da sta hitra na krajši preizkušnji in oba prišla do polfinala. Vikend je kljub obilici dežja minil v sproščenem in prijetnem vzdušju. Naši tekmovalci so dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi tekmovalci svojih kategorij, kar jim bo dalo nov zagon za vnaprej.

Več o tekmovanju si lahko ogledate na: http://oh2014.canoe.sk/

Miha Kordež


Danes 13. 9. smo tekmovali v Ankaranu, na regati kluba Adria, ki praznuje 25 let obstoja. Vabljeni k ogledu rezultatov in fotografij.

Tekme smo se udeležili z dvema mladincema in šestimi z mlajših kategorij.
Rezultati na regati: Jan Markelj K1 – 1. mesto, K2 z Maticem Ajdičem 1. mesto, Mičo Fartek 3. mesto, Taja Smukavec 1. mesto, Lenart Ribnikar 3. mesto, Manca Mikelj 6. mesto, Jaka Kordež 7. mesto, Gregor Medved 9. mesto in Matic Ajdič v K1 4. mesto.
Tekmovalo je 5. slovenskih klubov, klub iz Raba iz Hrvaške, 2. madžarska kluba in 3. italijanski klubi. V nekaterih kategorijah je bila konkurenca zelo močna.

Naši najboljši mladinci so ta vikend na MT Olimpijski upi v Piestanih.

Jutri gremo na tekmo Zmajčkov pokal v Ljubljano.


Priznanja najboljšim športnikom občine Bohinj

Danes 25. 8. je bilo v Ceconijevem parku predstavljenih 18 najboljših športnikov za uspehe v preteklem letu.

Med njimi so bili štirje naši tekmovalci

Rok Šmit se s kajakaštvom na mirnih vodah ukvarja sedmo leto. Nadarjenost za ta šport je pokazal že na začetku kajakaške poti, z vsakoletnimi zmagami v Slo pokalu in na državnih prvenstvih. Zadnji dve leti beleži uvrstitve v finala A na pomebnih mednarodnih tekmah. V italijanski Mantovi je bil dvakrat za nekaj stotink oddaljen od medalj. V Pieštanih na Slovaškem je v treh disciplinah priveslal na 5., 8. in 9. mesto. Do danes je postal najhitrejši Slovenec v sprintu na 200m, v Evropi je trenutno na 12 mestu, v svetovni konkurenci zaseda 18 mesto.

Jan Šmit ravno tako kot brat Rok, vesla sedmo leto. Ker sta dvojčka veslata v isti kategoriji in običajno na DP in prva leta v Slo pokalu je Jan osvajal drugo mesto za bratom. V lanskem letu je v njegovi disciplini K2, z bratom osvojil tri naslove državnega prvaka, skupno je dosedaj osvojil 7 naslovov državnega prvaka. Lani sta Jan in Rok osvojila prvo mednarodno medaljo v sprintu za KKK Bohinj, na Slovaškem sta bila tretja. Trenutno v disciplini K2 na 500 in 1000m zaseda peto in šesto mesto v Evropi, njegov partner v dvojcu je Jani Jarc z Mosta na Soči.

Ines Matuc vesla šesto leto. V svoji kategoriji je že peto leto državna prvakinja v sprintu na 200, 500 in 1000m. Na mednarodni tekmi v Zagrebu je v olimpijski disciplin 500m zasedla drugo mesto. Večkrat je osvojila naslov državne prvakinje tudi v maratonu, ki postaja njena najljubša disciplina. V konkurenci mladink, v maratonu na 18km zaseda 11 mesto v Evropi. Na svetovnem pokalu v maratonu v Bohinju je osvojila 2 bronasti medalji.

Špela Bajrič se s kajakaštvom na mirnih vodah ukvarja peto leto. Lansko leto je presegla svoj prejšnji dosežek državne prvakinje na 1000m s šestimi zmagami na državnem prvenstvu. V disciplinah sprint K1 500m, 1000m, 5000m je osvojila naslov državne prvakinje, tem trem pa je dodala še tri zmage v disciplinah K2 na 200, 500 in 1000m, v dvojcu je z njo veslala Anja Lužnik. Na mednarodnih tekmah v Nemčiji in Italiji je 3x dosegla finale A, v Zagrebu pa prvo mesto v disciplini K2 500m skupaj s Tajo Smukavec in tretje mesto v K1 na 1000m.

Vsi našteti uspehi nas zavezujejo k nadaljnemu resnemu delu. Bodoči razvoj in preboj tekmovalcev v svetovni konkurenci, pa ne bo mogoč brez večjega posluha bohinjskega okolja do sobivanja na Jezeru in pridobitve osnovne infra strukture. Vseh sedem let se tekmovalci preoblačijo pod drevesom…

Stane Klemenc
KKK Bohinj


Državno prvenstvo na Ptuju je odpadlo, ker je narasla Drava potrgala in odnesla proge.

Tekma bo 20. in 21. 9.

Ker smo za na Ptuj že nabavili hrano, smo 17.8. na hitro organizirali KLUBSKI DAN. Vreme je bilo za spremembo zelo lepo. Srečanja se jeudeležilo približno 60 članov. Imeli smo se zelo dobro.

Borutu Rozmanu in GOSTIŠČU POD SKALCO se zahvaljujemo za pečenje mesa in prostor, ki so nam ga prijazno odstopili.


V soboto 26. 7. smo organizirali maraton za SLO pokal. Vreme smo imeli lepo, kar je pogoj za uspešnost kakršnekoli prireditve.

Cicibani so tekmovali na 2500 m, ml. dečki in deklice na 5000 m, vsi ostali na 10.000 m.

Uvrstitve bohinjcev so bile:

Cicibanke: Tjaša Mikelj 1. mesto, Urška Mustar 3. mesto, Tamara Pintar Mihajlovič 5. mesto, Eva Arh 9. mesto, Nataša Magister 10. mesto med 18-imi tekmovalkami.

Cicibani: Beni Komar je zasedel 8. mesto med 22-imi tekmovalci.

Ml. dečki, deklice: Jaka Kordež 8. mesto, Martin Magister 13. mesto. Manca Mikelj je bila 4.

St. dečki, deklice: Jan Markelj je osvojil 2. mesto, Miha Fartek 5. in Nejc Ropret 16. mesto. Taja Smukavec je zasedla 1. mesto.

V K2 sta veslala Marijana in Franci Rojnik.

Mladinci, mladinke: Rok Šmit 1. mesto, Jan Šmit 2. mesto, Lenart Ribnikar 3. mesto. Ines Matuc je bila 1., Špela Bajrič 2.

Člani: Matija Odar je bil na 2. mestu, zmagal je Jošt Zakrajšek, ki sodi med prvih 10 kajakašev na svetu. Tretji je bil Tine Radinja, 5. Janez Justin – vsi razen Jošta so člani našega kluba.

Kategorija 35-50 let: 2. mesto Janez Marič, 5. Mustar Frenk, 6. Oven Tomaž, 8. Tomo Smukavec, 9. Verčič Klemen.

Kategorija nad 50 let: 2. mesto Peter Kalan, 3. mesto Niko Svoljšak, 5. Rade Ojdanič. Pri ženskah je bila 2. Lučka Podlipnik in 5. Helena Rihar.

Vabljeni k ogledu rezultatov in fotografij.


Svetovnega prvenstva mladincev in U23 v Szegedu se je udeležilo 8 kajakašev iz Slovenije

Med njimi 2. naša, Rok in Jan Šmit.

Uvrstitve Slovencev med kajakaši 72 držav so bile:

Matic Klobučar 10. mesto na 1000m, enako mesto sta dosegla Simon Blaževič in Alan Apollonio v K2 1000m,

Anja Osterman je bila 13. na 200 in 500m. Rok Šmit je bil na 200m 18.


In memoriam Bojan Žmavc (1961 – 2014)

Fotografija Bojana ŽmavcaV nedeljo dopoldne nas je zapustil Bojan Žmavc – športni vizionar, predsednik, organizator, predvsem pa prijatelj.

Kajaku se je zapisal pri enajstih letih, ko je prvič sedel v čoln na Ljubljanici, ter se zaljubil v kajakaški šport, ki mu je ostal zvest do prerane smrti. Po krajši tekmovalni karieri, ki jo je zaznamovala in tudi prekinila huda nesreča, pri kateri se je prvič izmuznil smrti, se je posvetil delu v klubu in kasneje na Kajakaški zvezi Slovenije. Kot trener, predvsem pa vodja ekip in direktor reprezentanc od mladinskih do članskih, je z najuspešnejšo generacijo slalomistov in spustašev prekrižaril svet ter si pridobil ugled odličnega organizatorja in osvojil srca več generacij tekmovalcev. Zaradi odličnih ekip, ki jih je vodil, predvsem pa organizacijskih sposobnosti in zaradi njegove vizije, kako razvijati šport, so ga zelo cenili tudi v tujini, kjer si je v mednarodnih krogih pridobil velik ugled. Zasedal je več pomembnih položajev v Evropski kajakaški zvezi in na Mednarodni kajakaški zvezi …


Evropsko prvenstvo 2014 – Jan in Rok naredila normo za svetovno prvenstvo

V nedeljo 29. 6. se je v Franciji končalo EP juniorjev in ml. članov, v sprintu. Prvenstva se je udeležilo 8 Slo kajakašev, vodil jih je trener mladinske reprezentance Jernej Župančič, spremljal ga je naš trener Darko Logar. Med tekmovalci sta bila 2 naša člana, Jan in Rok Šmit. Jan je v disciplini K2 z Janijem Jarcem SE, osvojil 6 mesto v A finalu na 500m in 7mesto na 1000m. Rok je na 200m končal na 12.mestu.

Ostali člani reprezentance so bili : Anja Osterman KKK Adria, Matic Klobučar KKK SE, Simon Oven KKK LJ in Maks Frančeškin KKK LJ. Večina jih je z uvrstitvijo v A finale in eden v prvo polovico B finala dosegla normo za uvrstitev na Svetovno prvenstvo, ki bo konec meseca na Madžarskem


Včeraj je po dolgotrajni bolezni umrl predsednik Kajakaške zveze Slovenije BOJAN ŽMAVC. Žalna seja predsedstva KZS bo danes ob 13.uri v Ljubljani.


24 ur Ljubljanice – veslanje za dober namen

V petek 27. 6. ob 15-ih se je začela tekma 24 ur veslanja. Do konca tekme v soboto ob 15h se je na Ljubljanici zvrstilo 65 kajakašev, kanuistov in suparjev. Največ, to je 26, 5600m krogov je preveslal naš član Niko Svoljšak. Na drugo mesto se je uvrstil Fedja Marušič, na tretje Stane Klemenc. V soboto zjutraj so prišli veslati še naši mlajši tekmovalci: Manca Mikelj, Taja Smukavec, Matic Ajdič, Lenart Ribnikar in trener Miha Kordež. Preveslali so od 5 do 7 krogov. Taja se je uvrstila na 2.mesto, Manca na 3…

V dvojcu sta naša člana Marijana in Franci Rojnik osvojila 2.mesto.


4. tekma XV. SLO pokala v maratonu

DATUM: sobota, 26. julij 2014
KRAJ: Bohinj – Pod Skalco
KATEGORIJE:

  • MK-420 cicibani-ke U10, 2500 m;
  • MK-420 ml. dečki, deklice U12, 5000 m;
  • K-1 st. dečki, deklice U14, 10.000 m;
  • K-1 mladinci, veterani, rekreativci, 10.000 m.

MINIMALNA STAROST TEKMOVALCEV JE 7 LET!

PRIJAVE:

KAJAK KANU KLUB BOHINJ, RIBČEV LAZ, p.p. 50
4265 BOHINJSKO JEZERO
E-mail:

Zadnji rok za prijave: 23. julij 2014
Pri prijavi obvezno navedite letnico rojstva!

ŠTARTNINA: 5 EUR za mlajše kategorije in 10 EUR za vse ostale.

PRAVILA:

Tekmuje se po prirejenih pravilih ICF in KZS. Tekmuje se na lastno odgovornost. Organizator ne sprejema nobene odgovornosti za poškodbe opreme ali oseb.

START: Skupinski start v zalivu Pod Skalco.
CILJ: Na cilju bo ročno merjenje.
ČASOMERILCI: Vito Arh team
ŠTEVILKE: Štartne številke zagotovi organizator
NAGRADE: Medalje za prve tri v vsaki kategoriji – podelitev ob 13.uri.

Sestanek vodij ekip ob 8:45 na prireditvenem prostoru Pod Skalco.

Start tekem K-1 bo ob 10:00, start cicibanov ob 11:00.

Člani, triatlonci, veterani in rekreativci.
M, Ž – od 18 do 35let, 35 do 50let, 50 do 60let, nad 60 let

Nepopolne kategorije bodo združene.


Evropsko prvenstvo

13. 6. sta bila na tekmi EP maraton v Piestanyh dva naša tekmovalca, Ines Matuc Junior in Matija Odar U23.

Ines je juniorka zadnje leto, tekmovala je dobro in zasedla 11. mesto med 16. tekmovalkami.
To je bila njena prva maraton tekma v močni mednarodni konkurenci. Čas 1:37:07,318. Zaostanek za prvo 5:27,60.

Matija je celo tekmo odpeljal enakomerno – razlike v časih posameznih krogov so bili okoli 20”.
Zasedel je 17. mesto od začetnih 20 tekmovalcev. Je prvo leto med U23. Čas 2:10:18,417, zaostanek 13:31,156.

Cilje zadane pred tekmo smo dosegli (določeni so bili realno). Ines bi z malo več maratonskega treninga uvrstitev izboljšala za nekaj mest, tekmo je odpeljala glede na narejeno količino maratonskega treninga zelo solidno.

Matija je glede na zdravstvene probleme v zadnjem letu (v Bohinju je odstopil) to tekmo odpeljal dobro, zaostanek je prevelik a razumljiv glede na zdravje, trening in maturo, ki jo dela zadnji mesec …

Vabljeni k ogledu fotografij.

Na prizorišču je bil tudi Jure Sodja, sekretar naše tekme za svetovni pokal in EP 2015. Na stojnici je predstavljal Bohinj, Slovenijo in naslenjo tekmo.


Evropsko prvenstvo v kajak maratonu 2014

V Pieštanih na Slovaškem bosta jutri veslala Ines Matuc na 18.700 m progi in Matija Odar na 26.200 m.

Tekme in rezultate lahko spremljate na www.piestanymarathonec2014.com


Svetovni pokal v kajak maratonu

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je svetovni pokal v kajak-kanu maratonu uspel odlično, kar potrjujejo tudi pohvale, ki dežujejo z vseh strani. Na tekmah so nastopali tudi naši mladinci, med njimi sta se najbolje odrezala Ines Matuc, ki je dosegla dve bronasti medalji pri mladinkah in Rok Šmit, ki je bil v kategoriji mladincev na kratki progi peti. Za Ines je to odlična popotnica za nastop na evropskem prvenstvu v maratonu, kjer bo nastopila v petek. Na krajši progi so nastopili še naslednji naši člani Jan Šmit, Špela Bajrič in Lenart Ribnikar. Uspešno je nastopala naša reprezentanca. Jošt Zakrajšek in Matic Klobučar sta bila prva v svoji kategoriji, Jani Jarc pa tretj, vsi na kratki 3600 m progi.
Med člani pa so nas zastopali Darko Logar in Janez Marič na krajši progi in Matija Odar na obeh razdaljah, ki pa je na daljši razdalji na žalost odstopil. Na dolgi progi sta veslala še člana Orke iz Ankarana, Peter Samotorčan in Rok Štefič.

Več si poglejte na http://www.bohinj.si/worldcup2014/si/ in v naši fotogaleriji.


Uspešen kajakaški vikend, odlični dosežki na mednarodnih tekmah

Fotografija iz podelitve medalj - tretje mesto Jana Šmita ter Janija Jarca v Pieštanih na Slovaškem.

Jan in Rok Šmit sta bila z mladinsko reprezentanco v Pieštanih na Slovaškem. Druga dva člana reprezentance sta bila Matic Klobučar in Jani Jarc z mosta na Soči, spremljal jih je trener reprezentance Jernej Župančič. Rok se je uvrstil v A finale v vseh disciplinah. Na 1000 m je bil 9., na 500 m 8. in na 200 m je zasedel odlično 5. mesto. Jan je veslal dvojca -K 2 z Janijem Jarcem, klub Soške elektrarne. Na 1000 m sta bila 6. v A finalu, na 500 m sta osvojila medaljo s tretjim mestom, na 200 m sta obstala v polfinalu. Tretje mesto na 1000 m je osvojil Matic Klobučar.

Na memorialno tekmo Matije Ljubeka za nagrado Zagreba je šlo 9. naših tekmovalcev. Špela Bajrič in Taja Smukavec sta osvojili prvo mesto v K2 500 m.

Druga mesta in srebrno medaljo so dosegli: Ines Matuc na 1000 in 500 m, Taja Smukavec na 1000 m, Jan Markelj na 1000 m,

Špela Bajrič na na 1000 m je bila tretja, K2 Jan Markelj in Miha Fartek sta osvojila 3. mesto. Matic Ajdič je osvojil 6. mesto (27.tekmovalcev), Gregor Medved je končal v polfinalu. Lenart Ribnikar je na 500 m osvojil 7.mesto,

Konec tedna vas vabimo na prvo tekmo v maratone za Svetovni pokal.

Foto: Jernej Župančič


Tekma za svetovni pokal!

Za izvedbo tekme in samo pripravo nujno potrebujemo veliko prostovoljcev.

Da bomo zadolžitve razdelili v skladu z vašimi znanji, izkušnjami in prostim časom,

SKLICUJEMO SREČANJE VSEH PROSTOVOLJCEV,
V NEDELJO 1.JUNIJA OB 9:00 NA VEGLJU – FUŽNARSKI ZALIV. (pri Kramarju)

ZA DRŽANJE ČOLNOV NA ŠTARTU RABIMO OSNOVNOŠOLCE – NAŠE MLADE TEKMOVALCE.
V NEDELJO BOMO NEKAJ DEL ŽE NAREDILI, POSTAVILI NEKAJ ŠOTOROV, PONTONOV..

Za tekmo so prijavljeni tekmovalci iz 10 držav.
Danes je na obisku pri nas argentinski tekmovalec v sprintih Miguel Correa. Zdaj je na Jezeru z Joštom Zakrajškom.

Se vidimo v nedeljo,

Stane


Spoštovani športniki,

v letošnjem letu v Bohinju gostimo posebno tekmovanje, ki bo predigra ali pa generalka za Evropsko prvenstvo, ki ga gostimo naslednje leto.

6.-8. junija bo v Bohinju potekalo tekmovanje, ki ga organizirajo partnerji Kajakaška zveza Slovenije, Turizem Bohinj, Kajak Kanu Klub Bohinj in Občina Bohinj ob podpori Turističnega društva in ostalih lokalnih društev. Vsi, ki se počutite dovolj dobro pripravljene in imate željo po dokazovanju v profi družbi svetovnega pokala, se lahko prijavite preko Kajakaške zveze Slovenije. V soboto so krakte dolžine, v nedeljo pa pravi maratoni. Posamezen dan na tekmovanju vas stane malce truda in 30,00 EUR štartnine, za katero prejmete tudi kosilo. Prosim, da svoje prijave oddate na maila:

in .

Vse informacije o tekmovanju dobite na internetni strani www.bohinj.si/worldcup2014/

Prijave so možne do 29.5.2014!

Lep kajakaški pozdrav,

Jure Sodja
General secretary EC2015
Turizem Bohinj
+386(0)40-572-611

Logotip ICF kajak maraton 2014


1. tekma SLO pokala 2014

Adria Ankaran je gostila 1. tekmo letošnjega Slo pokala.

Trenerja Nevenka Leskovšek in Miha Kordež sta na tekmo peljala 14 tekmovalcev.

Pri cicibanih sta Tjaša Mikelj in Urška Mustar osvojili prvi dve mesti. Eva Arh je bila sedma.

Pri cicibanih je bil Beni Komar na 12. mestu.

Mlajše deklice je zastopala Manca Mikelj in osvojila 3. mesto. V tej kategoriji je nastopila prvič in se med starejšimi dobro uvrstila. Pri dečkih je bil Jaka Kordež, ki je prestopil s cicibanske kategorije, na 6. mestu.

Pri starejših dečkih na 2000 m, so se uvrstili: Jan Markelj na 1. mesto, Matic Ajdič na 3., Miha Fartek na 5. in novinec Nejc Ropret na 11. mesto. Pri starejših deklicah na 2000 m je zmagala Taja Smukavec.

Pri ml. mladinkah je na 1000 in 500 m zmagala Špela Bajrič. Pri mladincih je zmagal Lenart Ribnikar, enako kot Špela na obeh razdaljah. Gregor Medved je bil 4. na 1000 m in 3. na 500 m. V dvojcu sta Lenart in Gregor osvojila 3. mesto.

Rezultati s 1. tekme mlajših kategorij kažejo na dobro pripravljenost naših tekmovalcev.


Dvojna zmaga bohinjskih osnovnošolcev

V četrtek 15. 5. smo na Jezeru gostili Državno prvenstvo osnovnih šol z velikimi kanuji. Tekmovalo je 14 ekip z osmih osnovnih šol.
V eni kategoriji so tekmovali registrirani kajakaši, v drugi pa ostali osnovnošolci.
Proga je bila dolga 200m. Ekipe so bile dobro pripravljene in večkrat je odločal foto finiš.
Pri kajakaših je zmagala bohinjska ekipa sestavljena iz naših kajakašev, druga je bila OŠ Vavta vas, tretja pa OŠ Brežice. Pri ostalih je zmagala druga bohinjska ekipa. Tako smo dosegli dvojno zmago in potrdili prvo mesto s prejšnjega državnega prvenstva. Prireditev smo zaključili malo po drugi uri popoldan.
Izvedbo tekme nam je omogočilo Gostišče Pod Brezo – Pod Skalco, na razpolago so nam dali gostinski lokal na prireditvenem prostoru Pod Skalco. Za posojo velikh kanujev se zahvaljujemo Pac sportu in CŠODju.
Bohinjske otroke sva na tekmo pripravila Andraž Nahtigal in Stane Klemenc.

Da pa delovni dan ne bi bil prekratek sva z Andražem izpeljala še prvi dve uri brezplačnega tečaja kajaka in kanuja za bohinjske osnovnošolce.
Tečaja se udeležuje 18 otrok, zanimanje je krepko preseglo naša pričakovanja.
Dan smo zaključili s pospravljanjem opreme ob 19.uri.


Danes 11. 5. smo organizirali izbirno tekmo v maratonu. Udeležilo se jo je 15 tekmovalcev. Zmagal je Alan Apollonio – Ankaran, pred Maticem Klobučarjem in Janijem Jarcem iz Soških elektraren, četrti je bil naš, Matija Odar. V ženski kat. je zmagala Ines Matuc. Vabljeni k ogledu rezultatov.


Dobre uvrstitve v Brandenburgu

Z veseljem vas obveščam z rezultati z največje evropske kajakaške tekme za mlade kategorije, katere smo se udeležili med prvomajskimi prazniki.
Skupaj s kajkaši z Mosta na Soči smo bili na tekmah v Brandenburgu pri Berlinu. Vseh tekmovalcev je bilo 1084.
KKK Bohinj je imel 5 tekmovalcev.

Miha Fartek je na svoji prvi veliki tekmi v tujini v disciplini K1 500 m zasedel 8. mesto v A finalu v konkurenci 51. tekmovalcev. V kvalifikacijah in polfinalu je veslal zelo dobro.

Špela Bajrič se je po dveh kvalifikacijskih tekmah tekmah uvrstila na 8. mesto v A finalu. Na 5000m je bila 11. med 30. tekmovalkami. Tekmovala je še v dvojcu z Mio Medved Soške elektrarne, bili sta trinajsti.

Matic Ajdič in Jan Markelj sta se v dvojcu K2 500 m uvrstila na 13. mesto med 52 čolni.

Jan je bil zelo dober tudi na 500 m, osvojil je 18. mesto med 70. tekmovalci.

Taja Smukavec se je na njeni najdaljši preizkušnji na 2000 m uvrstila na 26. mesto med 43. čolni, na 500 m pa na 22. mesto. To sta dobri uvrstitvi glde na poškodbo na začetku sezone in posledično treninge s polovičnimi obremenitvami.

Skupaj z dvema uvrstitvam Roka in Jana Šmita na 4. mesto v Mantovi se je letošnja sezona začela odlično.

Zadnjih 14. dni aprila je pri nas trenirala SLO reprezentanca v katero sta se uvrstila Jan in Rok Šmit.


Uspešen začetek nove sezone – Rok Šmit dvakrat 4. mesto

12. in 13. aprila smo bili V Mantovi -Italija, na prvih mednarodnih tekmah v kajak sprintu. Naši fantje so tekmovali na 1000 in 200m razdaljah. Konkurenca je bila številna in močna. V kategorijah je tekmovalo od 80 do 90 tekmovalcev iz 6 držav.

Rok Šmit je v sprintu na 200m v disciplini K1 osvojil 4 mesto. V disciplini K2 (dvojci) je z bratom Janom ravno tako osvojil 4.mesto. Do medalje sta jima manjkali 2 stotinki, do zmage pa 15 stotink.
Pri dekletih je Ines Matuc osvojila 16 mesto.

Tekmovali so še Miha Repinc, Matija Odar, Lenart Ribnikar in Špela Bajrič.

Miha in Matija sta letos prestopila v kategorijo članov in bosta še nekaj let lovila vidnejše uvrstitve.

Špela Bajrič je kot mlajša mladinka v skupni kategoriji s starejšimi tekmovala solidno in osvojila 26 mesto.


Spremljajte nas na Facebooku!

Kajak kanu klub Bohinj ima svoj profil tudi na Facebooku. Objavljamo napovedi dogodkov, reportaže iz tekem in treningov ter objavljamo informacije za naše člane. S klikom na Facebook ikono obiščite in všečkajte našo Facebook stran.


Novice, obvestila:

– v nedeljo 6.4. bo tradicionalni turni smuk – RODICA 2014.

– v soboto 12.4. bo čistilna akcija. Mi čistimo Fužinarski zaliv in severno obalo Jezera. Zbor bo Pod Skalco

ob 8 uri.

– naši mladinci bodo 11. in 12. 4. na mednarodni tekmi v Mantovi.

– rekreativni kajaki so že pripravljeni v čolnarni. Pridite veslati. Med tednom imamo treninge ob 16uri, ob sobotah ob 9h.


Danes 28. 3. so se najboljši tekmovalci udeležili rednega testiranja na Bledu, v organizaciji KZS in vodje mladinskega programa Jerneja Župančiča. Test je obsegal: veslanje na 250 in 2000m, tek na 5000m in različne teste v dvigovanju uteži.


V soboto 29. 3. bo delovna akcija pri čolnarni

Čiščenje snega, smeti, vejevja v parku Pod Skalco in montaža tekmovalne proge v Jezero.


V nedeljo 30. 3. se začnejo enotedenske priprave mladinske reprezentance na Bledu. Udeležila se jih bosta Jan in Rok Šmit.

Prva tekma v tujini bo 12. in 13. aprila v Mantovi. Velja za izbirno tekmo za letošnjo sezono.


Prva letošnja donatorja kluba

Domko trgovina in gostinstvo – Gostišče Pod Skalco in Pod brezo.

Vulkanizerstvo Alojz Kemperle iz Srednje vasi nam je brezplačno zamenjal zimske guem z letnimi.

Obema se lepo zahvaljujemo.


V soboto 15. marca smo bili na prvi letošnji tekmi, na DP sprint 5000 m. Uspešno je tekmovalo 13 naših članov.

V svojih kategorijah so se uvrstili takole :

– na 1. mesto Taja Smukavec, Špela Bajrič in Ines Matuc

– na 2. mesto Matic Ajdič in Rok Šmit

– na 3. mesto Niko Svoljšak

– na 4. mesto Anja Lužnik, Jan Markelj in Jan Šmit

– na 5.mesto Matija Odar in Lenart Ribnikar

– na 6. mesto Miha Fartek in Miha Repinc

Čase in uvrstitve po kategorijah poglejte pri rezultatih.

V arhivu lahko pogledate lanske rezultate in primerjate. Svoje dosežke so izboljšali skoraj vsi. Najbolj pa Špela, Taja, Jan Markelj in Lenart.


Prva tekma v letu 2014 bo DP na 5000 m – Most na Soči

Razpisane so vse kategorije.

Prijavili bomo vsaj 12 tekmovalcev. Člani, ki želite tekmovati v rekreativni – veteranski kategoriji, se prijavite do ponedeljka.


Dalmatinski večer s klapo Galešnik s Hvara

Kulturni dom Joža Ažmana, 8. marec ob 19:30

Kajak kanu klub Bohinj Vas vljudno vabi na Dalmatinski večer s klapo Galešnik s Hvara ter gosti iz Bohinja, ki nam bodo pričarali nepozaben večer v ritmu dobre glasbe. Dogodek se bo odvil v kulturnem domu Joža Ažmana in sicer na Dan žena, 8.3.2014 ob 19:30 uri. Cena vstopnice je 12 €, na voljo pa so v TD Bohinj v Ribčevem Lazu, na Turizmu Bohinj v Bohinjski Bistrici, v baru Stog na Koprivniku in tudi v kulturnem domu 2 uri pred začetkom dogodka. Pohitite in si vstopnice zagotovite čimprej, saj hitro pohajajo. Denar zbran s prodajo vstopnic bomo namenili nakupu opreme za naše mlade kajakaše.


Plačilo članarine za leto 2014

ZAPOSLENI 30€

NEZAPOSLENI 20€

S plačilom članarine lahko veslate s klubskimi rekreativnimi kajaki, se udeležite brezplačnega tečaja za člane, se pridružite klubskim izletom in uživate z nami na klubskem dnevu – vsakoletnem srečanju …

S plačilom članarine boste podprli naše delovanje in razvoj.

PODATKI ZA NAKAZILO:

Naslov: KKK Bohinj, Ribčev Laz 87, p.p. 50

4265 Bohinjsko Jezero

Davčna številka: 20081090

Transakcijski račun PBS: 90672-0000428995

www.kajakbohinj.com


Priprave Metković: 15.2. – 1.3. 2014

TEKMOVALCI : Špela Bajrič, Anja Lužnik, Ines Matuc, Matija Odar, Miha Repinc

TRENERJI : Stane Klemenc, Miha Kordež 15.2. – 23. 2., Andraž Nahtigal 23.2. – 1.3.

NAMESTITEV: Hotel Narona, Metkovič, tel. 00385 20 681444

V Metkoviču smo izvedli tretje priprave za tekmovalce našega kluba. Prvič smo jih v celoti vodili sami, dosedaj obakrat v sodelovanju z reprezentanco iziroma Jernejem Župančičem in Ingolfom Beutlom.

Namestitev, prehrana in pogoji dela so bili odlični. Do Neretve smo imeli 50m, prvi teden je bila voda malo prehitra, a vseeno mirna, brez valov. Potem se je gladina znižala, mi smo se privadili toku reke in izkoristili njene možnosti.

Na razpolago smo imeli nov gumenjak za spremstvo in delo s tekmovalci. Opravili smo 45 treningov in 12 jutranjih tekov po 25min, zahvaljujoč vremenu in tekmovalcem smo plan izpolnili 100%. Preveslali so od 305 do 320 km, cilj je bil pridobivanje ravnotežja, vzdržljivosti in moči v čolnu, ter stalno izpopolnjevanje tehnike veslanja. Suhe treninge je tvorilo 5 ur teka in 13 ur različnih vaj – medicinke, vaje z lastno težo, vadba na napravah v fitnesu, uteži in raztezne vaje. Štirikrat smo treninge posneli in naredili video analize. Del časa smo posvetili izobraževanju in pripravi tekmovalcev na samostojnejše in kvalitetne treninge.

Tekmovalci so dobro vzdržali hud tempo treningov – 4,4,2- in bili prizadevni do konca. Drugi in predzadnji dan smo imeli teste na 250 in 2000m. Ocenjujem, da smo priprave izvedli dobro, končno oceno bodo dali testi doma in izbirne tekme. Zimske bazične priprave na suhem so bile zadovoljive …

Velik delež k dobri izvedbi so dodali lastniki in osebje hotela, ki so nam nudili veliko več, kot smo pričakovali. Prijaznost in domačnost je bila izredna. Hrane in sadja je bilo več kot dovolj. Organizirali so nam tudi izlet za spoznavanje antične Narone in okolice. V ostalih dveh prostih popoldnevih smo obiskali Dubrovnik in Mostar.

Drugi teden naših priprav so bili na pripravah tudi hrvaški mladinski reprezentanti, s katerimi smo odlično sodelovali in naredili tudi skupni trening, katerega je posnela in predvajala HTV. Njihov vodja g. Vinko Mijočevič nam je priporočil hotel in se dogovoril za ugodno ceno.

Lastniki hotela želijo razviti športni turizem in načrtujejo nakup dodatnega čolna, močnejših motorjev in stojal za čolne, ter pontonov v primernih kanalih.

Stane Klemenc

2.3. 2014


Pozdravljeni,
na spletnih straneh KKKB sta objavljena zapisnik skupščine in poročilo predsednika za leto 2013.

Hvala vsem članom za udeležbo – prizadevnim članicam pa za dobrote s katerimi smo se pogostili na neformalnem druženju po zaključku skupščine.


Začetni in nadaljevalni tečaji 2014

V letu 2014 bomo v zalivu Pod Skalco izvedli 4-dnevni ZAČETNI TEČAJ KAJAKA na mirnih vodah in sicer v naslednjih terminih:

  • JUNIJ– 19. – 22. četrtek, petek ob 17.uri, sobota, nedelja ob 9.uri
  • JULIJ-17. – 20. četrtek, petek ob 17.uri, sobota, nedelja ob 9.uri
  • AVGUST-21. – 24.<četrtek, petek ob 17.uri, sobota, nedelja ob 9.uri

Nadaljevalni tečaji se bodo izvajali v manjših skupinah ali individualno po dogovoru.

V četrtek in petek bo tečaj od 17. do 19. ure – v soboto in nedeljo pa od 9. do 11. ure.

Cena na osebo je 50 € + DDV 11€ in vključuje opremo ter strokovno vodenje tečaja.

Vsoto vplačate pred tečajem na TR – PBS 90672-0000428995, KKK BOHINJ, RIBČEV LAZ 87, DŠ 20081090.

Tečaj je primeren za vse generacije (od 8 let naprej). Pogoj za vpis je znanje plavanja – pri otrocih pa tudi pisno dovoljenje staršev.

Prijave in dodatne informacije na ali na 041 66 70 70 (Stane Klemenc).

BREZPLAČNI IZPOPOLNJEVALNI TEČAJ TEHNIKE ZA ČLANE KLUBA BO 19. JULIJA POPOLDAN


Tekme na Bohinjskem jezeru v letu 2014

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL Z VELIKIMI KANUJI

5.-8. 6. KAJAK MARATON, SVETOVNI POKAL 2014

27.6. MARATON ZA SLOVENSKI POKAL

5. 10. BOHINJSKI MEDNARODNI MARATON IN DRŽAVNO PRVENSTVO


Vabilo na skupščino kluba

Drage kajakašice in kajakaši,
skupščina KKK Bohinj za leto 2013 bo v petek, 7. februarja ob 18,30, v gasilskem domu na Kamnjah.
Na skupščini boste slišali poročila predsednika, gospodarja, nadzornega odbora in finančno poročilo. V planu za leto 2014 boste izvedeli načrte kluba za l.2014. Čaka nas maraton za Svetovni pokal in še veliko drugega. Tudi letos vam bodo na voljo klubski čolni, izleti in tečaj.

Članarine članov in tekmovalcev bodo ostale nespremenjene (zaposleni 30,ostali 20€).

Prosim vse člane, ki ne želite podaljšati članstva inprejemati naših obvestil, da napišete izstopno izjavo.
V nasprotnem primeru vam bomo poslali položnico.

V lanskem letu 25 članov ni plačalo članarine, nekateri so koristili članske ugodnosti – izposojo klubskih čolnov za treninge in Triatlon, ter udeležbo na tečaju kajakaške tehnike za člane. Imen ne bom navajal, najmanj kar lahko storijo je izpis ali plačilo članarine.

Članarino boste lahko poravnali tudi na skupščini kluba.
Vabim vas, da se skupščine udeležite in doprinesete svoj delež k ustvarjanju in kasneje izvajanju, letošnjih nalog. Po skupščini bo tradicionalno druženje ob dobrotah naših prizadevnih
članic.

Za konec vas pozivam, da nam posredujete svoje kritike, ideje, predloge za boljše delo v novi sezoni. Mnogim članom pa se zahvaljujem za njihovo podporo ali pomoč.

Veselimo se snidenja z vami.
Stane Klemenc