Arhiv objav 2012

Pri kombiju smo danes zamenjali gume. Polovico nam je sponzoriral naš član Tomaž Oven – Senčila Oven. Kdor rabi senčila ali rolete, naj mu piše na .

Menjavo gum so nam brezplačno naredili v vulkanizerstvu Kemperle, Srednja vas v Bohinju. Če še niste zamenjali gum, vam jih bodo tam, hitro in kvalitetno: 04 572 36 52.

LP,
Stane


Med krompirjevimi počitnicami imamo pet dnevne kondicijske priprave. Ker je vreme zelo slabo smo vsak dan po tri ure v telovadnici. V sredo 31. 10. smo izkoristili kratkotrajno izboljšanje vremena in šli na Koblo. Na vrhu je že prava zima. Najhitrejši so za 1000 m vzpona rabili 1. uro in 20 minut, zadnji pa uro več. Po malici in počitku smo se po drugi poti spustili v dolino. Vabljeni k ogledu fotografij.

Lep pozdrav,
Stane Klemenc


Pozdravljeni,

na nedeljski tekmi Svetovne maraton serije ADIGE MARATON pri Veroni v Italiji je Matija Odar član KKK Bohinj osvojil drugo mesto. To je njegova prva medalja na velikih tekmovanjih in tudi prva za naš klub. 36km dolgo progo je preveslal v času 2 uri 19 min.

To je bil njegov prvi preizkus na tovrstnih maratonih in verjetno dosežek, ki bo vplival na njegovo izbiro discipline treniranja v naslednjih letih. Tekmoval je z 30 let starim, izposojenim kajakom, ki ga je preizkusil samo na mirni vodi našega jezera. S treningom te discipline (in boljšim kajakom) bo lahko hitro napredoval. Vabljeni k ogledu fotografij.

Mlajši tekmovalci pa so uspešno tekmovali na tekmah v Kostanjevici. Vabljeni k ogledu rezultatov.
Lep pozdrav,
Stane Klemenc


V nedeljo, 7. 10. smo se v lepem vremenu dobili Pod Skalco in v prijetnem druženju preživeli nepozaben klubski dan. Kdor ni bil z nami, bo na slikah videl, kako je bilo. Ogledate si jih lahko v galeriji.
V kotličku sta Klara in Zoran skuhala odličen bograč – fazan, srna, divji prešič … Ko ga je zmanjkalo so bile na vrsti še bohinjske klobase in hrenovke.
Tudi pijače nam ni manjkalo, kar je zasluga Darkovega rojstnega dne in tekočih daril udeležencev.
Za veliko količino dobrih peciv so poskrbele mame tekmovalcev, za glasbo pa Polde.

Lp,
Stane


Zahvaljujemo se vam za udeležbo na tekmi za pokal Bohinja, ob Festivalu pohodništva.
Udeležili so se je tekmovalci s petih slovenskih klubov in klub Rab s Hrvatske.

Kot vedno v tem terminu so bili vremenski pogoji odlični za tekmovanje. Veselilo nas je prijetno druženje z vami. Sponzor tekme je bil Turizem Bohinj. Vabljeni k ogledu fotografij in rezultatov po kategorijah in po klubih.
Do naslednje sezone vam želimo dobre pogoje za delo in še kakšno lepo tekmo.

Sledijo še naslednje tekme:

21. 10. – Kostanjevica
27. 10. – Ljubljana
8. 12. – Božični maraton – Koper – Lucija

20., 21. 10. gremo na Maraton v Verono – na reki Adige, če koga zanima, naj se javi …

Lep pozdrav,
Stane


Vabljeni k ogledu fotografij in rezultatov 6. mednarodnega Bohinjskega kajakaškega maratona. Udeležilo se ga je 121 tekmovalcev iz petih držav.
Rezultati po kategorijah – skupnoRezultati po kategorijah – DP.

Absolutna zmagovalca sta : Ines Matuc pri ženskah in Jošt Zakrajšek pri moških.

Nekaj tekmovalcev je odšlo, preden smo podelili še medalje za državno prvenstvo. Kdor je ni prejel, naj mi sporoči.

Čestitam vsem tekmovalcem.

Naslednja tekma v Bohinju bo 6. oktobra.

Lep pozdrav,
Stane Klemenc


Kajak Klub Bohinj in Jernej Župančič Regent organizirata celodnevni delavnici z naslovom »KAJAKAŠKA PRIPRAVA NA TRIATLON JEKLENIH«. Podrobnosti si oglejte v priponki.


Kajak kanu klub Bohinj v soboto, 28. julija 2012, organizira že 6. tradicionalni mednarodni Bohinjski kajakaški maraton na mirnih vodah za tekmovalce in rekreativce (tekma velja za DP).

Prijavite se lahko:

Za prijave do vključno 26. julija 2012 je štartnina za kategorije do 15 let 10 EUR, za vse ostale 15 EUR. Pri kasnejših prijavah je štartnina dvojna!

Lepo vabljeni!


V nedeljo, 17. junija 2012, smo se udeležili 4. tekme SLO pokala na Ptuju.

Vabljeni k ogledu rezultatov.


Danes, v soboto 9. 6. 2012, smo kljub ne najboljšemu vremenu uspešno izvedli 3. tekmo XIII. SLO pokala v kajak sprintu za mlajše kategorije in mini maraton na 5000 m za vse kategorije tekmovalcev, veterane in rekreativce.

Vabljeni k ogledu rezultatov in fotografij.


Naslednji teden in sicer v četrtek, 14. junija 2012, se začne kajakaški tečaj kajaka na mirni vodi za začetnike ali nadaljevalni za tiste, ki že veslajo kajak…
Zelo je priporočljiv za triatlonce, ker jih večina tehnike ne pozna dobro.

Prvi tečaj – to je ta naslednji teden – je zelo priporočljiv za otroke, ki po tečaju lahko čez poletje veslajo z nami, ostanejo naši člani in bodoči tekmovalci. Članarina je plačana že s plačilom tečaja in velja do konca leta.

Prosim obvestite, otroke, prijatelje in znance o tečajih, ki jih prirejamo v treh terminih – vsak mesec enega. Podrobnosti so v priponki in na strani “Tečaji“.

Hvala in lep dan,

Stane Klemenc
KKK Bohinj


V soboto, 2. 6. 2012, smo se udeležili kajakaškega maratona Argonavti 2012.

Na 22 km dolgem maratonu Argonavti od Vrhnike do Ljubljane nas je tekmovalo 12. Zmagal je Malin Titorič, kategorija člani, nekaj sekund za njim sta bila naša mladinca Rok Šmit in Matija Odar, Miha Repinc je bil četrti, Lenart Ribnikar pa šesti, drugi pri članih in absolutno četrti je bil Darko Logar. Pri rekreativcih je zmagal naš član Jože Gostinčar pred Andrejem Jelencem. Pri najmlajših veteranih sta bila prva dva naša Primož Kristan in Erik Holzbauer, pri najstarejših pa je zmagal Niko Svoljšak pred Pijom Lapanjo in Stanetom Klemencem.

Žal je bilo tekmovalcev premalo, čeprav je maraton lep in je odlična prilika za preizkus moči in pripravljenosti pred poletno sezono. Zelo primeren je za trening triatloncev in ljubiteljev potovalnega kajakaštva. Upam, da nas bo naslednje leto več.

Vabljeni k ogledu rezultatov in fotografij.


Vabilo

KKK Bohinj v soboto, 9. junija 2012, prireja III. tekmo XIII. SLO pokala mlajših kategorij v kajak sprintu in maraton na 5000 m za vse kategorije tekmovalcev, veterane in rekreativce. Zadnji rok za prijave je ponedeljek, 4. junij 2012. Podrobnosti si lahko preberete v razpisu.

Pomembno obvestilo:
Ker želimo zmanjšati količino odpadne plastike, prosimo udeležence, da s seboj prinesete bidone za pijačo, ki bo na voljo.

Vabljeni!


Na DP OŠ z velikimi kanuji je zmagala ekipa naše šole. Druga ekipa je zasedla 5. mesto.
V prvi so veslali: Rok Šmit, Jan Šmit, Anja Lužnik, Luka Plahuta, Jure Sinkovič, Žan Lužnik in Lenart Ribnikar.
V drugi: Jerca Žmitek, Špela Bajrič, Taja Smukavec, Matej Fajdiga, Gregor Medved, Maja Fartek in Jan Markelj.
Rezerve so bili : Ajda Kreslin, Miha Fartek in Nejc Holzbauer.


Na letošnjih kajakaških tekmah smo ponovno uspešni v Slo pokalu. Na tekmah v Nemčiji so bili uspešni Rok Šmit – uvrstil se je na 19 mesto med 92 tekmovalci, Anja Lužnik se je v dvojcu z Ines Matuc uvrstila v B finale. Ines se je uvrstila v B finale še na 500m.

LP,
Stane Klemenc


Naš član Igor E. Bergant je prejel Viktorja za vodenje oddaje Odmevi, na RTV SLO. Čestitamo!


Danes 17.3. 2012 smo bili na prvi letošnji tekmi, DP na 5000m, v Mostu na Soči.

Tekmovali so: Ines, Anja, Manca, Rok, Matija, Miha in Jan.
Ines je nova državna prvakinja, Anja je bila druga – obe pri ml. mladinkah. V kat. članic je bila Manca druga.
Pri ml. mladincih je bil Rok tretji. Pri veteranih je državni prvak Niko, Pijo je bil tretji.
Vabljeni k ogledu rezultatov.


Članarina za leto 2012

Višina članarine je nespremenjena: za zaposlene 30 €, za nezaposlene 20 €.
Nakažete jo lahko na TR: PBS 90672-0000428995

KKK Bohinj
Ribčev laz, p.p.50
4265 Bohinjsko jezero


V soboto 28. 1. 2012 smo imeli v Kulturnem domu Joža Ažmana 5. skupščino KKK Bohinj. Zaključili smo jo s prijetnim druženjem in dobro jedačo naših članic. Za konec so nam mladi glasbeniki, kajakaši zaigrali: na kitare Matej in Primož, na flavto Jerca in najmlajši Peter na harmoniko. Veliko smo vas pogrešali. Se vidimo na Jezeru.

LP,
Stane Klemenc


Letna skupščina KKK Bohinj

Vsi člani prav lepo vabljeni 28. 1. 2012 ob 18-ih v sejno sobo KD Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici na letno skupščino kluba.

LP, Stane


Vabilo vsem članom

14. 1. 2012 ob 18-ih bo v sejni sobi KD Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici, predavanje o zdravi prehrani športnikov. Predavala nam bo gospa Gabrijela Salobir. Poudarek bo na uravnoteženi prehrani s hrano iz lokalnega okolja.

LP, Stane